Jump to content

EGKK MSFS not loading at all


Recommended Posts

Hey guys!
I bought EGKK today for MSFS and when trying to load in at the airport, MSFS gets stuck about in the middle of the blue loading bar. I tried to reinstall, uninstalled ORBX London City and still, no luck...
What can we do here?

Thanks

Edited by Sandro Vitalini
Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, Sandro Vitalini said:

Hey guys!
I bought EGKK today for MSFS and when trying to load in at the airport, MSFS gets stuck about in the middle of the blue loading bar. I tried to reinstall, uninstalled ORBX London City and still, no luck...
What can we do here?

Thanks

I meanwhile tried to delete the content.xml and scenery indexes. Still no luck.
I hope for fast help...

Thanks.

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Hello,

Please try removing all other add-ons from your Community folder and only loading Gatwick - it may be interfering.

Please also provide the version of MSFS you're running.

Cheers.

Max
iniBuilds
inibuilds.com

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
7 hours ago, Max said:

Hello,

Please try removing all other add-ons from your Community folder and only loading Gatwick - it may be interfering.

Please also provide the version of MSFS you're running.

Cheers.

Ah yeah, here we go, the usual "MSFS Support Cheat sheet".... ­čśů

- "The issue is on your end"
- "Clean your community folder, clean your house, clean yourself"
- "What version of MSFS do you use?" (as if we can choose.... ­čÖä)

However, i fixed YOUR issue. You should just NOT use the default name for the ModelLib, thats it...
How long do we know about the issues and why Payware devs are still too lazy to rename ONE SINGLE FILE?

Idk... but here you go.

Guess you need some beta-testers for future releases? Well, here i am.
But i guess my chances just shrank drastically now... ­čśŤ­čśů

Edited by Sandro Vitalini
Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Charming Response, Sandro. But I'm not a robot to be answering off of a cheat sheet and that is not the case.

#1 - You were asked that as internally we've been using installations of MSFS which have had little third party add-ons to develop and test with our beta testers. Possibly there was a conflicting add-on, and believe it or not, that would have actually solved the issue.

#2 - You're asked what version as there are people out there with pirated copies running older versions, not an accusation, but merely a security question to allow us to come to an immediate conclusion on the matter for an unlawful customer until a legitimate copy is obtained.

The issue isn't quite on our end, and what you have is merely a workaround to prevent conflicts, our .BGL is already in a custom directory but the .BGL's name isn't changeable by default. For that we'd need to regenerate a layout.json which the sim wouldn't automatically do for us as it decides the name of the modelLib.bgl to be as such during compilation.

This is not documented or a recognized workaround by Asobo, and it's down to them to provide a solution if this is such a common issue for others.

Now, you can bring me to this thread, however, we've done the folder renaming part as that's supported with the tools provided to every developer in the SDK. So please don't make assumptions that we're lazy on this matter, but we're not going to make an ambiguous, undocumented change for this issue until we hear from Asobo. Might I add there are a strict set of guidelines for us lazy payware developers to sell on the marketplace, so when a package is generated, its final. We shouldn't be touching it.

Bon voyage.

Max
iniBuilds
inibuilds.com

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
31 minutes ago, Max said:

Charming Response, Sandro. But I'm not a robot to be answering off of a cheat sheet and that is not the case.
 

Okey, lets try again. Sorry for my (intentional) harsh answer first, but i am fed up with fixing issues with payware AddOns that are not "on my end". I just had a similar experience a few days ago and also before that... Sorry, my vent hit you today!

But Okey, lets get it to a more "charming" level now. ­čÖé

- I have the latest MSFS version with EVERY update/hotfix installed and everything updated in content manager, not pirated at all!
- Yes, EGKK works with an empty community folder

Even if i told myself not to do that again, i now invested hours to search for a fix to get EGKK running as it should, and locate the conflicting AddOn with your product:
It is the widely used "Bijan 4 Seasons pack" (
https://secure.simmarket.com/bijan-habashi-4-season-pack_free-lod-for-msfs-(de_14312).phtml)

I will contact him and ask him to have a look at a fix. Or maybe you have an idea to fix it on your end, because EGKK is the only payware addon, out of dozens of others i have, that is interferring with it.
 

Edited by Sandro Vitalini
Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Most certainly.

Your investigative efforts are appreciated, thank you for finding this out.

As we've reached an end to this issue, I'll be locking this topic. Feel free to open a new one if you encounter further issues.

Cheers.

  • Like 1

Max
iniBuilds
inibuilds.com

Link to comment
Share on other sites

  • Max locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...